Ex -Yu

Klinton: Kosovo će uvijek u mom srcu imati posebno mjesto

Klinton: Kosovo će uvijek u mom srcu imati posebno mjesto
Foto: N.N. | Klinton: Kosovo će uvijek u mom srcu imati posebno mesto

Uz Donalda Trampa i Reksa Tilersona, desetu godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosovu su čestitali i bivši američki predsjednici Bil Klinton i Džordž Buš.

Čestitke su uputile bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs, kao i bivši komandant NATO snaga u Evropi, general Vesli Klark.

U video-poruci Klinton je izjavio da će Kosovo "uvijek u njegovom srcu imati posebno mjesto".

"Izuzetno sam zahvalan što sam kao predsjednik SAD mogao da pomognem da ostvarite budućnost u slobodi i toleranciji", rekao je Klinton.

On je podvukao da vjeruje da je "zasluženo mjesto" Kosova punopravno članstvo u Ujedinjenim nacijama, EU, NATO i međunarodnoj zajednici uopšte.

"Za vaše međunarodne prijatelje širom svijeta je značajno da nastavite da radite na prevazilaženju sukoba iz prošlosti", poručio je Klinton.

Bivši predsjednik SAD Džordž Buš je u svoje i ime supruge Lore čestitao narodu Kosova uz poruku "u ovom značajnom trenutku želimo vam mirnu, demokratsku i bogatu budučnost".

Biuvši komandat NATO snaga u Evropi u vrijeme napada na SRJ, general Vesli Klark je ispod slike s Kosova iz tog vremena napisao: "Čestitke narodu Kosova, slavimo deset godina nezavisnosti".

I bivše američke državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs su narodu Kosova čestitale desetu godišnjicu nezavisnosti.

Predsjednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su povodom godišnjice primili čestitke i drugih stranih zvaničnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije