Ex -Yu

Ko je Amar Češljar, bubnjar kojeg je Dino Merlin izbacio iz benda?

Ko je Amar Češljar, bubnjar kojeg je Dino Merlin izbacio iz benda?
Foto: Facebook | Ko je Amar Češljar, bubnjar kojeg je Dino Merlin izbacio iz benda?

Bubnjar Amar Češljar jučer je dobio otkaz u dva benda zbog komentara koji je ostavio na Facebooku.

Češljara su otpustili Dino Merlin i Letu Štuke jer je na Facebooku napisao kako bi poslao tenk na Hrvate koji su mirno protestvovali u Mostaru nakon izbora u Bosni i Hercegovini.

Iako je u medije dospio tek poslije skandala, Češljar je godinama najbolji bubnjar u Bosni i Hercegovini.

S Dinom Merlinom svirao je punih 15 godina, a bio je bubnjar i u mnogim drugim bendovima. Karijeru je počeo s 14 godina. Sarajlije ga najviše pamte po grupama Punkt i Sarajevo Jazz Guerilla.

Osim što je svirao u bendu Dine Merlina i sarajevskoj grupi Letu Štuke, Češljar ima i svoju školu bubnjeva i udaraljki "DrAmmarČešljar" koja, po pisanju bh. medija, ima brojne polaznike. Češljar je prije dvije godine u intervjuu za portal Klix izjavio da je jako posvećen poučavanju djece u školi i da ga najviše raduje kada se polaznici odluče za jazz muziku.

"Danas kada znam s čim sam imao probleme i s čim većina instrumentalista vodi bitku u početnom periodu, to pokušavam prenijeti i pomoći mladima da im olakšam i ubrzam proces razvijanja nabolje. Nekada me jednostavno ne razumiju, ali svaki od njih se poslije javi i kaže da im je tek sad jasno koliko su značajne i potrebne neke stvari koje smo radili", kazao je tom prilikom.

(NN/index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije