Ex -Yu

Kod Kladova stradala jedna osoba u poplavama

Kod Kladova stradala jedna osoba u poplavama
Kod Kladova stradala jedna osoba u poplavama

KLADOVO - Jedna osoba izgubila je život u poplavama koje su zbog velikih kiša danas zahvatile opštinu Kladovo.

Život je izgubila starija žena iz sela Podvrška, koja je nastradala u Tekiji, gdje je najteža situacija i u toku je evakuacija stanovništva helikopterima, javlja Regionalna televizija Bor.

Kladovo je od jutros odsječeno od svijeta, jer su obilne padavine u bujičnom toku sa obronka planine Miroč srušile dva mosta koji iz Negotina vode ka ovom gradu. Oštećen je i put na Đerdapskoj magistrali kod Tekije.

Predsjednik opštine Kladovo Radovan Arežina rekao je danas medijima u Srbiji da je jako teška situacija u selu Grabovica, gde je jedan broj ljudi već evakuisan.

Mediji javljaju da je situacija u Kladovu veoma teška - u prekidu su đerdapska magistrala, koja vodi ka Beogradu i državni put iz Negotina.

Predsjednik opštine Kladovo Radovan Arežina rekao je da je ugroženo gotovo 1.000 domaćinstava u naselju Tekija.

"Ovo je izuzetno teška situacija, nemoguće je zamisliti koliko. Ovo se događa jednom u 100 godina. Polovina naselja Tekija je nestala. LJude ćemo morati brodovima da izvlačimo pošto helikopteri ne mogu da polete, a putem ne smemo da krenemo", rekao je Arežina.

"Elektroprivreda Srbije" saopštila je da su olujno nevrijeme, kiša i vjetar, koji su tokom noći zahvatili područje Kladova, nanijeli veliku štetu Hidroelektrani "Đerdap 1".

U Majdanpeku rijeka Pek prijeti da poplavi centar grada, a kod Negotina nadležni razmišljaju o evakuaciji mještana dva sela - Samarinovac i Dušanovac.

Foto: Blic.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije