Ex -Yu

Koje kazne mogu dobiti policajci zbog prebijanja mladića u Podgorici?

Koje kazne mogu dobiti policajci zbog prebijanja mladića u Podgorici?
Foto: N.N. | Koje kazne mogu dobiti policajci zbog prebijanja mladića u Podgorici

PODGORICA - Pripadnici Interventne jedinice policije Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović koji su u subotu uveče u centru Podgorice tukli mladiće J. B., S. N. i M. D. mogli bi biti suspendovani, ostati bez posla ili biti novčano kažnjeni.

"Ukoliko bi se podnijela krivična prijava, oni moraju biti suspendovani. Ukoliko budu osuđeni iznad šest mjeseci ostaju bez posla. Ostali postupci može biti teži disciplinski prekršaj koji se završava umanjenjem plate, obično od 10 do 30 odsto",  kazao je izvor CdM-a iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Crnogorsku javnost uznemirio je snimak na društvenim mrežama u kojem pomenuti policajci prebijaju mladiće. Nakon toga Savjetu za građansku kontrolu policije javili su se građani koji tvrde da su ih, navodno, ovi policajci ranije tukli, i prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, najavljuju krivične prijave.

"U tom slučaju postoji mogućnost da se protiv njih vežu postupci i to može imati ozbiljnije posljedice", pojašnjeno  je CdM-u iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Mladići koji su pretučeni iste noći su zadržani u prostorijama za boravak zadržanih lica u Centar bezbjednosti Podgorica.

Prema navodima koji su dostavljeni Savjetu, dvojicu mladića su tukli i u "marici" prilikom prevoza do CB Podgorica.

Oni su nakon incidenta zatražili pomoć ljekara.

"U pitanju su kontuzije, odnosno povrede zadobijenje udarcima u određeni dio tijela", kazao je CdM-u direktor UC Nermin Abdić.

Pošto nisu teže povrijeđeni pušteni su na kućno liječenje.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Zoran Čelebić sazvao je povodom ovog slučaja vanrednu sjednicu tog tijela, u četvrtak, u 14 sati, u Skupštini Crne Gore.

Slučaj o prekoračenju ovlašćenja službenika Interventne u rukama je tužioca, a njihov šef Milan Radusinović je, po naredbi direktora Slavka Stojanovića, smijenjen.

Prvi čovjek policije Slavko Stojanović najoštrije je osudio neprimjereno i neprofesionalno postupanje policijskih službenika prikazanih na snimku.

"Uprava policije neće tolerisati grubo kršenje prava građana i svako ovako ponašanje će biti najstrožije sankcionisano, a sa događajem je upoznat i nadležni tužilac", kazao je Stojanović.

(NN/cdm.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije