Ex -Yu

Koleginice ogrebale 3 miliona pa se posvađale

Koleginice ogrebale 3 miliona pa se posvađale
Koleginice ogrebale 3 miliona pa se posvađale

GORNJI MILANOVAC - Marija Kalojević i Jovana Đorđević iz Gornjeg Milanovca u Srbiji tužile su svoju sugrađanku i koleginicu Vesnu Pavlović da im nije isplatila dogovorenu sumu nakon što su sve tri dobile na instant lutriji ’'Kolo sreće' Državne lutrije Srbije.

Dugogodišnje kolegice iz jedne sportske kladionice imale su usmeni dogovor da dijele potencijalni dobitak od svake srećke koju zajednički kupe, a najčešće su igrale popularnu 'grebalicu' i loto.

Sreću su okušale i 3. marta kada su Jovana i Vesna kupile srećku na kiosku u blizini radnog mjesta. Kupile su tri 'grebalice' od po 100 dinara, a prema riječima tužiteljica, Marija Kalojević, koja je ostala na poslu, dala je 210, dok je Jovana Đorđević sudjelovala sa 90 dinara.

- Vesna nije dala novac, ali se podrazumijevalo da će dobiti dio novca ukoliko izvučemo dobitnu srećku – kazala je  Marija Kalojević.

Dvije kolegice su donijele srećke na posao, svaka od njih tri uzela je po jednu i počele su grebati. Ispostavilo se da je na instant srećki koju je izvukla Vesna Pavlović bio dobitak od 3 miliona dinara.

- Vrištale smo od sreće, grlile se, ljubile. Nismo mogle vjerovati da nas je sreća na taj način pogledala – opisuje situaciju Jovana Đorđević.

Ona naglašava da sve do ponedjeljka, kada je dobitnica trebala otići u Beograd podići novac, sve bilo u redu. Ukupno su, nakon se odbije porez, trebale dobiti 2,4 miliona dinara.

“Međutim, kada se Vesna vratila iz Beograda počela je smišljati izgovore i nuditi nam znatno manje sume od one koja nam pripada. Rekla da ju pritišću roditelji i da nam zbog toga ne može isplatiti po 800.000, već nam je ponudila po 100.000 dinara. Govorili su joj da nas dvije ne možemo dokazati, da nema razloga da nam bilo što da. Naravno da nisam željela prihvatiti takvu ponudu, jer joj ne želim oprostiti toliki novac. Takva premija se dobiva jednom u životu i mislim da je ljudski da sve to podijelimo. Ja bih, recimo, bez razmišljanja podijelila s njima“, navodi Marija.

Ona i Jovana angažovale su advokata Ivana Ćalovića koji je protiv Vesne Pavlović podnio tužbu radi isplate naknade njegovim klijenticama te tvrdi da će saslušanje svjedoka, sms poruke, kao i snimke bezbjednosnih kamera u firmi nedvosmisleno dokazati da su tri kolegice imale usmeni dogovor da će svaki eventualni dobitak podijeliti na tri jednaka dijela.

S druge strane, dobitnica premije Vesna Pavlović tvrdi da nije imala nikakav dogovor sa svojim koleginicama.

“Rekla sam im da ću ih častiti, a one su po svaku cijenu htjele trećinu dobitka. Ja nisam htjela da im dam pošto nismo imale nikakav dogovor prije grebanja. To su čiste izmišljotine i to nema veze s vezom, ističe Vesna Pavlović, koja je nakon ozbiljnog novčanog dobitka prestala raditi u kladionici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije