Ex -Yu

Kolinda na udaru kritika zbog Vučićeve posjete

Kolinda na udaru kritika zbog Vučićeve posjete
Foto: Tanjug | Kolinda na udaru kritika zbog Vučićeve posjete

ZAGREB- Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se, zbog poziva srpskom kolegi Aleksandru Vučiću da posjeti Hrvatsku, našla na udaru kritika dijela vlade, vladajuće HDZ i opozicije, kao i na društvenoj mreži Fejsbuk, koju ona veoma voli, ali u posljednja dva dana na njenoj stranici nema nijedne fotografije sa predsjednikom Srbije.

Portal Index.hr piše da su očigledno admiistratori stranice hrvatske predsjednice procijenili da to ne bilo dobro prihvaćeno u javnosti od gotovo 400.000 njenih fanova.

Ovaj medij konstatuje da je takva procjena dobra, ali da, iako nema fotografija sa Vučićem, njeni fanovi su, kažu, pronašli način da joj poruče šta misle o toj posjeti.

Učinili su to u komentaru na njenu posljednju objavu koja, inače, nema nikakve veze s Vučićevom posjetom, a riječ je o postu kojim slavi Hrvatsku vojsku, koja je objavljena još 7. februara.

"Hrvatski vojnik uvijek je bilo ime za hrabrost, viteštvo i odanost Domovini. U mnogočemu se možemo ugledati na postignuća i iskustva iz Domovinskog rata, a najviše bi nas trebala motivirati njegova najveća vrijednost: hrvatsko zajedništvo", stoji u pomenutoj objavi.

Komentari pisani u posljednja dva dana se, navodi Index, uglavnom bave "pljuvanjem predsjednice zbog susreta sa predsjednikom Srbije".

"Tako je lijepo predsjednica nazvala udovice poginulih branitelja marginalcima i još se zbog njih ispričavala onom ratnom huškaću...strašno,strava....znači to je hrabrost da se branitelje proglasi marginalcima svaka čast....nadam se da su šatoraši sretni kome su pomogli možda još lijepe ploćice hahahha....opet smo ko guske u magli...", kaže tako jedan komentator, prenosi Index.

U slhedećem komentaru se kaže: "Čestitke na pozivu Vučiću, pokazali ste koliko poštujete mrtve branitelje zbog kojih ste danas tu gdje jeste. A vi narode osvijestite se i pogledajte da nam ''velika'' hrvatica Kolinda vodi državu. Glasao sam za vas, ali više nikada".

"Pokazali ste sve s pozivom Vučića koko cjenite hrvatski narod i hrvatske žive i mrtve branitelje - sramota! Kažu da prošlost ostavimo iza sebe. Kako nakon koliko je njih pozaklano mučeno ranjeno. Ubijaju sami sebe jel im nitko ne pomaže. Branitelji umiru svaki dan po koliko njih nitko nije doživio 52, a Srbi se ne kaju, još i provociraju, rugaju se. Da nije bilo Hrvatskih branitelja ne bi bilo ni nas", stoji u trećem komentaru, inače, još jednom od mnogih.

U sljedećem se poručuje da:"Vučića nije trebala zvati. Oni se za nista ne kaju čak naprotiv non stop napadaju pa nemaju šta ni tražiti kod nas".

"Predsjednice, napravite anketu pa ćete vidjeti koliko ste nas razočarali ovim potezom! Duboko ste nas ponizili!", piše u još jednom od komentara.

U sljedećem, Kitarović je pozvana da objasni građanima: "Ne poštovana predsjednice molim vas objasnite građanima lijepe naše kako to da ste ugostili ratnoga huškača Vučića? Zar vi niste veliki patriota i domoljub i velika vjernica?"

"Draga prjedsjednice zaista, zašto vam je trebao ovaj poziv Vučiću i zar ne vidite da vas cijela vlada minira u ovom!?", pitanje je jednog od komentatora.

Sljedeći kaže da predsjednica Kitarović treba da se stidi:"Nazvala si branitelje marginalcima. Zaboravi na sljedeći mandat..srami se!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije