Ex -Yu

Kolinda upisuje doktorski studiji na FPN: Mora ići na predavanja i pisati eseje

Kolinda upisuje doktorski studiji na FPN: Mora ići na predavanja i pisati eseje
Kolinda upisuje doktorski studiji na FPN: Mora ići na predavanja i pisati eseje

ZAGREB- Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović bila je danas na Fakultetu političkih nauka te obavila intervju, što je jedna od stepenica prema upisu doktorskog studija!

Prema informacijama Index.hr, Grabar Kitarović upisuje smjer Međunarodnih odnosa.

Konkurs je objavljen nedavno, a prijave su se primale sve do 20. novembra ove godine. Grabar Kitarović prošla je prvi krug.  

Jutros je Grabar Kitarović obavila razgovor s redovnim profesorom Lukom Brkićem, a u intervjuu se provjerava motivacija kandidata za studij i stiču dodatne informacije relevantne za konačni odabir kandidata.

Studij traje tri godine odnosno šest semestara u punom radnom vremenu, odnosno pet godina za tzv "part-time" studente. Školarina iznosi 60 hiljada kuna, a predsjednica će uz obvezu vođenja države imati i obvezu dolaska na obavezna predavanja. 

"Niti jedan zakon ne sprječava državne dužnosnike da upisuju sveučilišne programe na bilo kojoj razini. U tom smislu Fakultet tretira gospođu Grabar Kitarović kao bilo kojeg drugog kandidata. Za nju vrijede ista pravila upisa kao i za sve druge, odnosno, ona mora ispuniti iste kriterije kao i svi ostali kandidati. Intervju s kandidatima jedan je od tih kriterija. Rezultati natječaja su javni i bit će dostupni čim ih komisija obradi i donese konačnu odluku.", potvrdili su sa Fakulteta političkih nauka u Zagrebu.

(NN/index.hr)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije