Ex -Yu

Kolone u Hrvatskoj i do 12 kilometara

Kolone u Hrvatskoj i do 12 kilometara
Kolone u Hrvatskoj i do 12 kilometara

Dvanaest kilometara duga je kolona vozila u pokretu na auto-putu prema Zagrebu, od odmarališta Jasenice prema tunelu Sveti Rok, javio je Hrvatski-auto klub (HAK).

Iz HAK-a navode da je moguće koristiti magistralni put Zagreb-Karlovac i dalje ići kroz Liku i Dalmaciju na kojoj je pojačan saobraćaj, ali nema većih zastoja.

U koloni dugoj 11 kilometara čeka se na auto-putu Bregana-Lipovac na graničnom prelazu Bajakovo, na izlazu iz Hrvatske prema Srbiji.

Iz HAK-a preporučuju korištenje graničnih prelaza Ilok i Tovarnik gdje na izlazu nema dužih čekanja. Na auto-putu u pravcu Splita, između petlje Gospić i tunela Sveti Rok, kolona je duga osam kilometara, kao i pred naplatnom stanicom Lučko na izlazu prema Zagrebu.

Pred graničnim prelazima Kaštel i Plovanija u pravcu Slovenije kolona, koja se djelimično proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko šest kilometara.

Pred naplatnom stanicom Trakošćan u pravcu prema Sloveniji na auto-putu Zagreb-Macelj kolona je duga oko četiri kilometra, a povremeno dolazi i do zatvaranja tunela Frukov krč.

Na ulazu u tunel Učka, na Istarskom ispilonu prema Rijeci, kolona vozila duga je oko pet kilometra, a oko kilometar pred naplatnom stancom Rupa na pravcu prema Zagrebu. Gužva je i na Jadranskoj magistrali na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Povremenih zastoja ima na auto-putevima između Bosiljeva dva i petlje Gospić u oba pravca, Zagreb-Macelj pred naplatnom stanicom Zaprešić, Zagreb-Goričan u oba pravca, te Rijeka-Zagreb pred naplatnom stanicom Oštrovica prema Krku, zatim prema petlji Šmrika prema Krku.

Zastoja ima i na Istarskom ipsilonu prema Sloveniji i Rijeci, na brzoj saobraćajnici između petlji Matulji i tunela Učka u oba pravca, te na Krčkom mostu u oba pravca.

Austrijsko preduzeće za izgradnju i održavanje auto-puteva "Asfinag" saopštilo je da je zatvoren saobraćaj za između Vilaha i Karavanki. Za put prema Hrvatskoj vozačima savjetuju vezu preko Graca i Maribora ili preko Trsta. Zatvaranje tunela "Karavanke" najavili su i Slovenci. Biće zatvoren i put od aerodroma Brnik.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije