Ex -Yu

Kosovo: Ponovo suzavac u zgradi Skupštine

Kosovo: Ponovo suzavac u zgradi Skupštine
Kosovo: Ponovo suzavac u zgradi Skupštine

PRIŠTINA - Kosovska opozicija drugi put danas upotrijebila je suzavac u zgradi Skupštine Kosova, u pokušaju da se probiju kroz kordon skupštinskog obezbjeđenja i dođu do alternativne sale za sjednice.

Nakon što su pred sam početak skupštinske sjednice, poslanici opozicije jutros bacili suzavac u salu, šef poslaničke grupe pokreta “Samoopredeljenje” Glauk Konjufca i lider te partije Visar Ymeri najavili su da neće dozvoliti održavanje skupštisnke sjednice ni u alternativnoj sali.

Predhodno su šefovi poslaničkih grupa partija vladajuće koalicije, Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova, Adem Grabovci i Ismet Bećiri, predložili da se svi opozicioni poslanici suspenduju sa narednih skupštinskih sjednica. Oni su taj predlog iznijeli na sastanku rukovodstva Skupštine održanom nakon što je sjednica prekinuta.

Međutim, prema Pravilniku o radu Skupštine, rukovodstvo ne može da donese takvu odluku, tako da se očekuje da poslanici odluče o tom predlogu u nastavku sednice u alternativnoj sali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije