Ex -Yu

Kosovo: Srbi blokirali put zbog Mustafe, Kfor otvorio novi most

Kosovo: Srbi blokirali put zbog Mustafe, Kfor otvorio novi most
Kosovo: Srbi blokirali put zbog Mustafe, Kfor otvorio novi most

ZVEČAN - Najveća investicija Kfora na Kosovu, novi most, preko rijeke Bistrice, čija je vrijednost 400.000 evra otvoren je za saobraćaj. Srbi u Zvečanu blokirali put

Srbi su bliokirali magistralni put Priština - Raška zbog dolaska na sjever kosovskog premijera Ise Mustafe.

Zvaničnici, među kojima i kosovski premijer, koristili su alternativne putne pravce i prisustvovali ceremoniji koju je organizovao Kfor a povodom otvaranja mosta.

Komandant Kfora general major Djovani Fungo izjavio je na svečanosti da je most projektovan od strane kompanije čiji je vlasnik Srbin a da ga je gradila kompanija kojom rukovodi kosovski Albanac.

“Novi most je konkretan primjer obostrano korisne saradnje između NATO-a, institucija i svih zajednica,” rekao je Fungo istakavši da otvaranje mosta predstavlja dodatnu promociju mira, prosperiteta i razvoja na Kosovu i za Kosovo.

Izgradnja mosta je finansirana od strane NATO zemalja, izgrađen je prema svim evropskim standardima i pružiće bolju i bezbjedniju saobraćajnu vezu za vozila i za pješake.

Ovaj događaj pokazuje da Kfor igra važnu ulogu u osiguravanju mirnog i sigurnog okruženja kao i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, naveli su povodom ovog događaja iz Kfora.

Za vrijeme trajanja ceremenoje na petnaestak kilometara odatle Srbi su u Rudaru kod Zvečana držali u blokadi magistralni pravac kako bi sprečili kosovskoh premijera da posjeti sjever Kosova.

Međutim sve zvanice su stigle na događaj koji je organizovao Kfor koristeći zaobilazne puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije