Ex -Yu

Kosovska policija: Kod uhapšenog poslanika pronađene boce s gasom

Kosovska policija: Kod uhapšenog poslanika pronađene boce s gasom
Kosovska policija: Kod uhapšenog poslanika pronađene boce s gasom

PRIŠTINA - Kosovska policija je saopštila da su tokom kontrole na ulasku u Skupštinu Kosova kod poslanika "Samoopredeljenja" Fisnika Ismaila pronađene dvije boce sa gasom, za koji se sumnja da je suzavac

Njega je policija zaustavila i sprovela u policijsku stanicu na razgovor i dalju policijsku proceduru u konsultaciji sa nadležnim tužiocem. Policija u saopštenju navodi da je odlukom Predsedništva Skupštine, baziranoj na Pravilniku o radu Skupštine, obezbjeđenje ušlo u skupštinsku salu i formiralo zaštitini koridor, te da su u momentu počinjanja sednice poslanici ponovo bacilli sumnjivo sredstvo, za koje se sumnja da je suzavac.

U skladu sa tim okolnostima, kosovska policija će u konsultaciji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, preduzeti sve neophodne zakonske mere u vezi istrage i utvrđivanja sumnjivog sredstva, kao i kako je sumnjivo sredstvo ubačeno u salu.

Opozicija je odbila danasnji poziv Predsedništva Skupštine da se predloži način za mirno održavenje sjednice. Oni smatraju da se ne može nastaviti normalan rad Skupštine sve dok se ne povuku Sporazumi o Zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. 

Očekuje se, kao i zadnja dva puta, da se sednica nastavi u alternativnoj salu u zgradi Skupstine.

Suzavac su ovoga puta bacilli poslanici Haxhi Shala i Ismail Kurteshi. Podsetimo zbog nasilnog ponašanja u skupštinskoj sali i korišćenja suzavca do sada su uhapšena dva opoziciona poslanika, Donika Kadaj-Bujupi šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova i Albin Kurti poslanik "Samoopredeljenja". Nalog za hapšenje je izdat i za Albulenu Haxhiu i Fatona Topallia, poslanicima "Samoopredeljenja". Oni još uvek nisu uhapšeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije