Ex -Yu

Kosovski ministar demantuje Dačića: Liberija nije povukla priznanje

Kosovski ministar demantuje Dačića: Liberija nije povukla priznanje
Foto: Ilustracija | Kosovski ministar demantuje Dačića: Liberija nije povukla priznanje

PRIŠTINA - Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da Liberija nije povukla priznanje nezavisnosti Kosova i "da srpski mediji šire lažne vijesti".

On je to napisao na svom Twitteru, nakon što je šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio da Liberija povlači priznanje nezavisnosti Kosova.

"Upravo sam razgovarao sa Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti", napisao je Pacoli. 

Dačić je na konferenciji za novinare inače predočio novinarima kopiju note liberijskog Ministarstva spoljnih poslova o povlačenju priznanja.

U noti se navodi da je Liberija priznala kosovsku nezavisnost "na osnovu saznanja da Beogard nije spreman da pregovara o rješenju sa južnom pokrajinom Kosovo".

"Republika Liberija koja je inače priznala Kosovo nekom svojom odlukom iz 2008. donela je odluku da anulira odnosno poništi to pismo o priznanju Kosova dok traju i dok se ne završe do kraja pregovori i dijalog koji se vodi pod okriljem Evropske unije", rekao je Dačić. O tome opširnije pročitajte u odvojenoj vijesti na OVOM LINKU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije