Ex -Yu

Krivična prijava protiv Boška Obradovića zbog gađanja mišem

Krivična prijava protiv Boška Obradovića zbog gađanja mišem
Foto: N.N. | Krivična prijava protiv Boška Obradovića zbog gađanja mišem

BEOGRAD - Poslanici Narodne seljačke stranke i Srpske napredne stranke, Marijan Rističević i Marko Atlagić saopštili su da su podnijeli krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja protiv Boška Obradovića, šefa poslaničke grupe Dveri u Skupštini Srbije.

Rističević je novinarima u Skupštini rekao da je krivična prijava danas predata Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje, kako je naveo, treba da odluči da li je to nasilničko ponašanje bilo u lakšem obliku ili je to bilo nasilničko ponašanje u grupi. 

Rističević je kazao da je Obradović pribjegao nizu akata nasilja i naveo napad na sednici RIK-a poslije parlamentranih izbora prošle godine, nedavni upad u kabinet predsjednice Skupštine Maje Gojković i to što je ove nedjelje Obradović na sednici kompjuterskim mišom gađao šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića. 

"Mi zahtijevamo od tužilaštva da se ovaj slučaj procesuira upravo iz razloga da bi se ubuduće svaki vid nasilja ne samo u parlamentu već i u našem društvu sprečio, jer političari treba da budu primjer nenasilnog ponašanja u parlamentu s obzirom da imaju uticaj na određeno biračko tijelo", rekao je Rističević. 

On smatra da pravosuđe konačno mora da stavi tačku na takvo ponašanje i nasilje, inače će nasilje "staviti tačku na državu i društvo".

Poslanik Dveri u Skupštini Srbije Ivan Kostić izjavio je da krivična prijava protiv predsjednika Dveri Boška Obradovića nije pravno utemeljena i da se nada da je sud "neće prihvatiti kao ozbiljnu činjenicu". 

Kostić je ocijenio da je plan vladajuće većine da optuži Dveri za eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i negodovao jer je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče poslanike Dveri nazvao "fašistima".

Kostić je rekao da "sad oni koji su promoteri nekulture, podnose krivične prijave koje nemaju pravno utemeljenje. Nadam se da sud to neće prihvatiti kao ozbiljne činjenice. U svakom slučaju Dveri zadržavaju svoje dostojanstvo i na nepravdu ćemo odgovoriti na pravi način".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije