Ex -Yu

Krst kod Rudara ostaje, biće i viši

ZVEČAN - Predstavnici Opštine Zvečan i oficiri Kfora postigli su danas dogovor o sudbini metalnog krsta koji su početkom avgusta prošle godine postavili Srbi u mjestu Rudare tokom protesta zbog pokušaja nametanja vlasti Prištine na sjeveru Kosova.

Predsjednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da je rješenje zadovoljavajuće, kompromisno: krst će ostati na putu, ali će biti podignut da bi mogla da prolaze i najveća teretna vozila.

"Po rješenju koje smo predočili predstavnicima Kfora, koje je, kako su mi rekli, za njih prihvatljivo, krst je podignut za oko metar i u toku je uređenje prostora kraj njega da ne bi smetao saobraćaju", rekao je Milović za agenciju Beta.

Dodao je da je time "zadovoljen zahtjev Kfora da ima punu slobodu kretanja, i poštovana je volja građana da krst ostane na putu, kao simbol otpora".

"Ovim rješenjem uvažen je i zahtjev vladike SPC Teodosija da se ne uklanja krst koji je dobio blagoslov crkve", rekao je Milović.

Rekao je da se do kompromisa s Kforom došlo poslije višednevnih razgovora koji su na obostrano zadovoljstvo uspješno završeni danas u Zvečanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije