Ex -Yu

Kušner "veza" Tačiju za mjesto iza Putina?

Kušner "veza" Tačiju za mjesto iza Putina?
Foto: Printscreen YouTube | Kušner "veza" Tačiju za mjesto iza Putina?

Velika je vjerovatnoća da je privilegovano mesto Hašimu Tačiju na bini kod Trijumfalne kapije, tokom obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, izdejstvovao Bernar Kušner, pišu danas "Večernje novosti".

List navodi da je Tači, dva dana prije ceremonije, na svom tviter profilu postavio fotografiju na kojoj je u Parizu zajedno s Kušnerom, bivšim šefom francuske diplomatije, bivšim šefom Unmika i, kako o njemu nedavno pisao pariski "Mond", veliki prijatelj tzv. Kosova.

Povod za njihovo druženje tog dana bila je promocija Tačijeve biografije za koju je Kušner napisao predgovor.

"Novosti" ukazuju da je Kušner sa aktuelnom vlašću u Parizu u veoma bliskim odnosima.

"Čovjek koji je izdao socijalističke ideje i pridružio se desničarskoj vladi Nikole Sarkozija još jednom je promenio politički ćurak pred poslednje izbore i podržao aktuelnog predsednika Emanuela Makrona. Vrlo je moguće da je dobre kontakte koji su iz toga uslijedili iskoristio da izlobira što bolju poziciju za Tačija na ceremoniji", piše list.

U tekstu se napominje da je Emanuel Makron, dva mjeseca pred drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj, naručio ispitivanje javnog mnjenja u kome je testirao mogući sastav ministarskog tima, na čijem spisku je bilo i Kušnerovo ime.

U Makronovom političkom pokretu je, međutim, došlo do protivljenja, pa je Kušner na kraju otpao. Iako nije postao ministar, ipak je ostao u direktnom kontaktu sa najvišim zvaničnicima.

Ako se zna da je jedan od pobornika lažne države Kosovo, a da vlast u Prištini usluge lobiranja "podmazuje"velikim honorarima, ne treba isključiti mogućnsot da je upravo Kušner preko svojih veza "posadio" Tačija iza leđa Vladimira Putina, pišu "Novosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije