Ex -Yu

Lavrov i Keri gotovo izvjesno u Beogradu

Lavrov i Keri gotovo izvjesno u Beogradu
Lavrov i Keri gotovo izvjesno u Beogradu

BEOGRAD - Izvjesno je da će ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri prisustvovati sastanku Ministarskog savjeta OEBS-a u Beogradu.

Ovo je izjavio generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović.

"U jednom veoma važnom političkom i bezbjednosnom trenutku, Srbija će biti domaćin jednog skupa na kojem će učetvovati više od 40 ministara spoljnih poslova i visokih predstavnika", rekao je Odalović novinarima i dodao da je to "potvrda širine i značaja ovog događaja".

Prema njegovim riječima, šef diplomatije Ivica Dačić i organiozacioni odbor na čijem je on čelu, preuzeo je jedan ozbiljan zadatak organizacije skupa u Beogradu kojem će prisustvovati 1500 ljudi.

Odalović je rekao da je najzahtjevniji dio organizovanja Ministarskog saveta OEBS-a bio priprema adekvatnog prostora prema standardima OEBS-a, dodajući da je u tom cilju Beogradska arena koja je namenjena sportskim i kulturnim dešavanjima, pretvorena u kongresni centar i da se na tome intenzivno radilo nekoliko mjeseci.

"U pokušaju da pomognemo organizaciji obratili smo se jednom broju potencijalnih donatora, a upravo je jedan od njih kompanija Knjaz Miloš", kazao je Odalović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije