Ex -Yu

Lazanski: Moskva i proruske snage nemaju motiv za rušenje aviona

Lazanski: Moskva i proruske snage nemaju motiv za rušenje aviona
Lazanski: Moskva i proruske snage nemaju motiv za rušenje aviona

BANJALUKA - Vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski rekao je da zvanična Moskva i proruske snage na istoku Ukrajine nemaju apsolutno nikakav motiv za rušenje malezijskog aviona i produbljivanje ukrajinske krize.

On je naveo da uzroci pada malezijskog aviona, u kojem je život izgubilo 298 putnika i članova posade, nikada neće biti otkriveni zato što mnogima ne odgovara da se to dogodi.

"Ovo odgovara Kijevu i Zapadu da bi održavali tenzije prema Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu", rekao je Lazanski za "Pres Republika Srpska".

On je dodao da je u zabludi ili je naivan svako ko misli da su proruski pobunjenici mogli da lansiraju raketu iz sistema "Buk" bez zvaničnog odobrenja Moskve, te podsjetio na izjavu ukrajinskog tužioca Vitalija Jerme koji je rekao da pobunjenici ne raspolažu sistemom "Buk".

"Osnovna stvar je u tome, ako su Zapad ili ukrajinske vlasti znale da pobunjenici poseduju `Buk` ili ako su imali saznanja da Rusi prebacuju `Buk` na to područje, zašto su dozvolili da se leti iznad tog područja, zašto nisu zatvorili to područje i zabranili letove", rekao je Lazanski.

Prema njegovim riječima, nakon ovog događaja, ukrajinska kriza ne može da eskalira ni u šta, već da će biti samo nova faza hladnog rata, koja je već počela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije