Ex -Yu

Lazarević pušten da se brani sa slobode

Lazarević pušten da se brani sa slobode
Lazarević pušten da se brani sa slobode

PODGORICA - Podgoričanin Luka Lazarević /25/, koji je na samom početku fudbalske utakmice između reprezentacija Crne Gore i Rusije bacio baklju na teren i povrijedio ruskog golmana, danas je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Podgorici pušten da se brani sa slobode.

Sudsko vijeće odbilo je zahtjev Tužilaštva koje je ranije predložilo da Lazareviću bude određen pritvor zbog mogućeg bjekstva.

Ranije danas Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv Lazarevića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

"Okrivljenom je stavljeno na teret da je u petak, 27. marta, u 20.46 za vrijeme međunarodne fudbalske utakmice Crna Gora - Rusija, na gradskom stadionu Pod Goricom, sa sjeverne tribine bacio na fudbalski teren zapaljenu baklju u pravcu golmana reprezentacije Rusije i pogodio ga u vrat", saopštilo je tužilaštvo.

Lazarević je ruskom golmanu Igoru Akinfejevu nanio opekotine po vratu prvog stepena. On se u subotu predao policiji y pratnji advokata.

Utakmica je u petak, nakon što je pogođen Akinfejev, privremeno prekinuta, da bi nakon novog incidenta i gađanja sa zapadne tribine u 67. minutu uslijedio definitivni prekid. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije