Ex -Yu

Lideri Demokratskog fronta traže pomoć od Lavrova

Lideri Demokratskog fronta traže pomoć od Lavrova
Foto: N.N. | Lideri Demokratskog fronta traže pomoć od lavrova

PODGORICA - Lideri DF-a Milan Knežević i Andrija Mandić zatražili su od ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova pomoć i obavijestili ga da je u slučaju "državni udar" koji se vodi pred crnogorskim pravosuđem kao umiješani pomenut i predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov, piše "Izvestija".

Knežević i Mandić u pismu Lavrovu navode da je svjedok saradnik u ovom slučaju Aleksandar Sinđelić rekao da je preko Kadirova trebalo dati "ogroman novac nekom muftiji, kako bi neka muslimanska stranka formirala Vladu sa DF-om".

"Od prošle nedjelje, ime Ramzan Kadirov počelo je da se pominje u optužnici na suđenju. Ovo je način da se diskredituje DF, koji je pokušao da uspostavi ekonomske i kulturne veze sa Čečenijom. Ovo je pokušaj da se potvrdi luda teorija o takozvanom `ruskom tragu` na izborima u Crnoj Gori", naveo je Knežević za "Izvestiju".

Tokom suđenja, lideri DF-a više puta su ponovili da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić tvrdi da je zvanična Rusija umiješana u slučaj, a on je to negirao, navodeći da je govorio samo o ruskim nacionalistima.

Knežević je dodao da je suđenje način da se opravda politika režima koja služi interesima zapadnih sila.

"Vojne baze i antiruske sankcije nisu potreba crnogorskog naroda, već Vašingtona", kaže Knežević.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, vozač DF-a Mihailo Čađenović i osam srpskih državljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije