Ex -Yu

Linta: Izjava Plenkovića o hrvatskim avionima F-16 nad Kninom – provokacija

Linta: Izjava Plenkovića o hrvatskim avionima F-16 nad Kninom – provokacija
Foto: N.N. | Linta: Izjava Plenkovića o hrvatskim avionima f-16 nad kninom – provokacija

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje kao očekivanu provokaciju izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da će na 25. godišnjicu zločinačke akcije "Oluja" hrvatski avioni F-16 da "zagrme" nad Kninom.

Linta u saopštenju posjeća da je Plenković u svom govoru na Opštem saboru HDZ, čiji je predsjednik, više puta istakao kako se on i njegovi stranački prijatelji bore za Hrvatsku kakvu su sanjali hrvatski "branitelji" na čelu sa Franjom Tuđmanom.

On navodi da je "dobro poznato da su hrvatski `branitelji` na čelu sa ratnim zločincem Franjom Tuđmanom sanjali etnički čistu hrvatsku državu, kakvu je sanjao i Ante Pavelić", te da su "taj zločinački plan ostvarili uz pomoć zapadnih sila".

"Savršeno je jasno da kada Plenković i drugi hrvatski zvaničnici hvale Tuđmana da oni su u suštini hvale protjerivanje pola miliona Srba iz Hrvatske, hvale, pljačkanje, paljenje, miniranje i otimanje srpske imovine, hvale hrvatske ratne zločince i rugaju se ubijenim srpskim civilima i zarobljenicima", istakao je Linta.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u govoru na 18. Opštem izveštajnom saboru HDZ da Hrvatska, nakon odluke o kupovini američkih borbenih aviona F16 od Izraela, u bezbjednosnom i odbrambenom smislu više nikada neće biti ista. Više čitajte ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije