Ex -Yu

Ljajić: Direktna šteta od taksi 34,6 miliona evra

Ljajić: Direktna šteta od taksi 34,6 miliona evra
Foto: N.N. | Ljajić: Direktna šteta od taksi 34,6 miliona evra

BEOGRAD - Direktna šteta od taksi koje je Priština uvela 21. novembra na robu iz centralne Srbije iznosi 34,6 miliona evra, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je istakao da je indirektna šteta višestruko veća, naglasivši da uprkos svemu snabdijevanje životnim namirnicama i lijekovima Srba na Kosmetu neće biti ugroženo.

"Moramo da obezbedimo plasman osnovnih životnih namirnica, lekova, to neće biti ugroženo, ma koliko teško bilo. Kosovo ne može hermetički da se zatvori", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.

Govoreći o pismu koje je predsjednik SAD Donald Tramp uputio predsjedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju, Ljajić je napomenuo da ono, s jedne strane, ostavlja prostor za različita čitanja i interpretacije.

On je ocijenio da sadržina tog pisma "pokazuje namjeru angažovanja SAD o ovom pitanju", ali i "demonstraciju sile SAD u odnosu na EU koja je pokazala nesposobnost da se pomakne u rješavanju ovog spora (dijaloga Beograda i Prištine)".

"S treće strane, pokazuje i pokušaj Tačija da dođe do međunarodne podrške u odsustvu podrške u Prištini. Naredni dani će pokazati šta je pozadina ovog pisma", rekao je Ljajić.

On smatra da su Beograd i Priština daleko od finalne faze dijaloga imajući u vidu sve što se dešava na terenu.

"Ne znam kakva bi to finalna faza bila, a imate niz poteza koji govore suprotno - da smo na početku, a ne na kraju tog procesa", rekao je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije