Ex -Yu

Ljajić iznenađen objelodanjivanjem haškog naloga za hapšenje

Ljajić iznenađen objelodanjivanjem haškog naloga za hapšenje
Ljajić iznenađen objelodanjivanjem haškog naloga za hapšenje

BEOGRAD - Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim LJajić izjavio je da je potpuno neočekivano i iznenađujuće to što je Tribunal danas objelodanio nalog za hapšenje Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića, koji datira još od 19. januara ove godine.

LJajić je u pisanoj izjavi naveo da se izricanje presude Vojislavu Šešelju očekivalo u toku ove godine i ukazao da je najlogičnije bilo da se "ovim ljudima za nepoštovanje Tribunala sudi kada bude izricana presuda Šešelju".

On je naglasio da je nalog za hapšenje bio pod oznakom povjerljivosti i da zato "do danas nije postupano po nalogu Haškog tribunala od 19. januara".

"Za nas je to što je Haški tribunal danas objelodanio ovaj nalog potpuno neočekivano i iznenađujuće, kao što je bilo neočekivano i to da neko samo dva meseca nakon puštanja Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala traži hapšenje ovih ljudi", naveo je LJajić.

On je napomenuo kako o diskutabilnosti ove odluke o skidanju oznake povjerljivosti sa naloga za hapšenje Radete, Jojića i Ostojića, govori i činjenica da ni sudije Pretresnog vijeća nisu imale jedinstven stav nego su se preglasavale o njoj.

Haški tribunal saopštio je danas da je troje bivših i sadašnjih funkcionera Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić, optuženo za nepoštovanje suda zbog navodnog zastrašivanja i nuđenja mita svjedocima u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije