Ex -Yu

MIlanović: HDZ huška protiv Srbije pa se pravi luda

MIlanović: HDZ huška protiv Srbije pa se pravi luda
MIlanović: HDZ huška protiv Srbije pa se pravi luda

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), dok je u opoziciji, huška protiv Srbije, a kad dođe na vlast, pravi se da se to nije dogodilo, ocijenio je danas premijer Hrvatske Zoran Milanović.

Milanović je danas, u žučcnoj raspravi u hrvatskom Saboru, poručio Željku Rajneru iz HDZ-a, da njegova retorika predstavlja čisto huškanje, prenio je T-portal.hr.

"Onaj ko se mača laća možda neće od njega poginuti, ali se može isjeći. Naš stav o Srbiji će se još čuti i nećemo dozvoliti da nas vi huškate", kazao je Milanović.

Rasprava između Milanovića i Rajnera počela je kada je Rajner pitao zašto je premijer na nasrtaj na manjinska prava Hrvata u Srbiji odgovorio mlako i zašto uopšte nije odgovorio na govor patrijarha Srpske pravoslavne srkve koji je došao u Pakrac, u kojem je 1991. počela srpska pobuna, a zatim, kako je rekao, preuveličavao srpske žrtve.

U nastavku rasprave, Milanović je nastavio da postavlja retorska pitanja, od kojih je jedno bilo da li je cilj HDZ-a da svaki put, kad je u opoziciji, huška, a kad dode na vlast, pravi se da se ništa nije dogodilo. 

"To je nedosljedno', smatra Milanović i napominje da Srbija ne vuče Hrvatsku za nos, jer nije u prilici da to radi",  ali da se Hrvatska neće spustiti na nivo Slovenije i ponašati se onako kako se ta zemlja jedno vrijeme ponašala prema Hrvatskoj.

Rajner mu je poručio da mu nije odgovorio na pitanje i da je činjenica da nije reagovao na provokacije iz Srbije kada je trebalo jer mu je to bila dužnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije