Ex -Yu

MUP Makedonije demantovao informaciju da ima DNK profil počinioca

MUP Makedonije demantovao informaciju da ima DNK profil počinioca
MUP Makedonije demantovao informaciju da ima DNK profil počinioca

SKOPLjE - MUP Makedonije danas je demantovao i odbacio kao netačne sve informacije objavene u medijima da istraga ima DNK profil počinioca ili počinioce petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera prije dvije nedjelje.

MUP smatra da je krajnje neozbiljno i šteno objavljivanje neproverenih informacija i spekulacija oko dosadašnjeg toka istrage.

Takve neproverene informacije mogu samo da budu prepreka istrazi i negativno utiču na mjere koje preduzima Ministarstvo za njeno okončanje. One samo koriste počiniocima u njihovom prikrivanju od organe reda, navodi MUP u saopštenju.

Sve analize i vještačenja su u toku, kažu iz MUP-a.

Ni državni tužilac Ljupčo Švrgovski ne želi da komentariše ništa oko svirepog petosrukog ubistva i samo kaže da se preuzimaju sve neophodne istražne mjere.

Direktor policije Makedonije Ljupčo Todorovski izjavio je ranije danas da je policija na dobrom tragu da rasvijetli petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja.

On je novinarima u Budvi, gdje učestvuje na na generalnoj Skupštini Asocijacije šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope, kazao da vjeruje da će makedonska policija uskoro u potpunosti rasvijetliti taj monstruozni zločin.

"Imamo dobrih tragova, tako da mislim da ćemo riješiti slučaj", rekao je Todorovski.

On je ponovio da mafija ne stoji iza tog ubistva, precizirajući da je "osveta mafije isključena kao mogućnost".

Pet osoba ubijeno je 13. aprila iz vatrenog oružja kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja, a taj zločin izazvao je ogorčenje makedonske javnosti i višednevne proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije