Ex -Yu

Majka napravila haos u vrtiću: Vi ste fašisti i treba vam metak

Majka napravila haos u vrtiću: Vi ste fašisti i treba vam metak
Majka napravila haos u vrtiću: Vi ste fašisti i treba vam metak

BEOGRAD - Nezadovoljna zbog obaveznog zaključavanja predškolskih ustanova, D. B., majka dijeteta koje ide u vrtić „Skadarlija“ u Beogradu, napravila je prošle nedjelje opšti haos u toj ustanovi.

Umjesto da, kao i svi drugi roditelji, podrži viši stepen bezbjednosti zbog potencijalni terorističkih napada, ona je zamalo dobila nervni slom kad je videla da se vrata zaključavaju. Prijetila je zaposlenima i pokidala obavještenja koja su bila istaknuta u hodnicima. Marija Lekić, rukovodilac vrtića „Skadarlija“ pri Predškolskoj ustanovi „Dečji dani“ Stari grad, kaže da su svi zaposleni i prisutni roditelji bili zatečeni.

Roditelji u šoku

''' Gospođa je i u četvrtak i u petak pravila probleme zbog toga što se, prema odluci Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, vrtić zaključava od devet do 15 sati. Ona je ostavila  dete, a onda su joj zasmetala obaveštenja o pojačanoj bezbednosti. Vikala je: „Vi ste fašisti, treba vam metak!“ Čak je i gurnula  baku s detetom'', priča Lekićeva i dodaje da je preduzela neophodne mjere.

Ona je obavijestila direktorku iz PU „Dečji dani“, napisala izviještaj i podnijela prijavu za krivično gonjenje D. B., jer je njenim ponašanjem povređen rad ustanove.
''Preduzete su sve mere, a direktorka je odmah angažovala obezbeđenje. Nakon ovoga ćemo raskinuti ugovor s korisnicom usluga vrtića, a nadam se da dete, koje ide u predškolsko, neće trpeti zbog ovoga'', kaže Lekićeva i ističe da je njihova ustanova na dobrom glasu i da su im deca  na prvom mjestu, prenosi Kurir.

Jasna Vukliš, direktorka PU „Dečji dani“ Stari grad, kaže da su ove mjere razumne:

''U letnjem periodu imamo smanjeni broj zaposlenih i potpuno je logično da se poveća bezbednost. Sve predškolske ustanove u Beogradu zaključavaju objekte. Ponašanje ove majke je potpuno neopravdano''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije