Ex -Yu

Makarska: Požar se širi, evakuisani turisti, stigla vojska

Makarska: Požar se širi, evakuisani turisti, stigla vojska
Foto: Ivo Čagalj | Makarska: Požar se širi, evakuisani turisti, stigla vojska

Split - Više od 800 turista iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i dio mještana evakuisani su u ranim jutarnjim časovima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima.

Oko 200 vatrogasaca uspjelo je da odbrani hotele Jadran, Neptun i Tamaris, kao i ljude koji žive u istočnom dijelu Tučepa, javili su hrvatski mediji.

"Zasad je situacija zadovoljavajuća. Imamo samo jedan krak vatre u planini i jedan na sjeveroistoku Tučepa. Jedino je na sjevernoj strani prema Makarskoj nemoguće doći s ljudskim snagama", rekao je komadant vatrogasnog društva Makarska Dražen Glavina za Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Vatrogasci procenjuju da će biti teškoća u gašenju tokom dana, ali i ističu da u borbi s vatrom tokom noći nije bilo povrijeđenih.

Hrvatski auto-klub (HAK) saopštio je da je zbog požara za sav saobraćaj zatvoren državni put Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali od Makarske do Tučepa trenutno vozi jednom trakom, naizmjenično uz regulaciju policije.

Na teren je iz kninske kasarne Kralj Zvonimir otišlo 50 pripadnika Oružanih snaga RH iz jedinice Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U gašenju požara sudjeluju i četiri kanadera i oko 200 vatrogasaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije