Ex -Yu

Mašinovođa nije imao uslova da zaustavi voz

Mašinovođa nije imao uslova da zaustavi voz
Mašinovođa nije imao uslova da zaustavi voz

VELES - Makedonsko tužilaštvo intenzivno radi na rasvjetljavanju teške željezničke nesreće na pruzi Veles-Skoplje, kada je 14 osoba pregaženo, a mašinovođa nije imao uslova da zakoči, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

"Prema izjavi mašinovođe putničkog ekspresnog voza broj 334 koji saobraća na relaciji Đevđelija-Beograd, krećući se u pravcu Skoplja, poslije prolaska kroz stanicu na oko 50 do 100 metara ispred voza, vidio je grupu od više desetina ljudi da stoji ili hoda po pruzi", navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva ističu da je mašinovođa u tom trenutku pokušao da zaustavi voz i uključio zvučni signal, na šta je dio emigranata uspio da se skloni, prenijeli su mediji. 

"Zbog nemogućnosti da zaustavi voz na tako kratkom rastojanju udario je u emigrante i na oko 100 do 150 metara od mjesta udara voz je stao", dodaje se u saopštenju. 

Najmanje 14 migranata poginulo je kada ih je udario voz na pruzi između Velesa i Skoplja, u blizini željezničke stanice Pčinja, saopštio je ranije makedonski MUP. 

Nesreća se dogodila sinoć oko 22.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije