Ex -Yu

Mihajlović: Nećemo odustati od "Trepče"

Mihajlović: Nećemo odustati od "Trepče"
Mihajlović: Nećemo odustati od "Trepče"

DIMITROVGRAD - Srbija neće odustati od "Trepče" i smatra da razgovore o imovini treba početi što pre, rekla je danas potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je istaknula da je Srbija i do sada pokazala da je faktor stabilnosti.

"Srbija svakako neće odustati od 'Trepče' i srpska Vlada je pokazala svojom politikom, naročito u prethodnih godinu dana, da smo mi zaista faktor stabilnosti u celoj regiji i u smislu toga poštujemo naše dogovore", rekla je Mihajlović Tanjugu tokom obilaska radova na izgradnji Koridora 10 u Dimitrovgradu. 

Mihajlović je istakla da Srbija poštuje sve što se dogovara u Briselu.

"Zaista očekujemo da se to poštuje i na svakoj drugoj strani. Pred nama jesu razgovori i mi i dalje smatramo da se razgovori o imovini trebaju dogoditi što pre", navela je ministrica Mihajlović.

Kako je rekla, Srbija je to tražila i ranije baš zato da bi jedan put napravili jasnu sliku što sve postoji na Kosovu u što je Srbija ulagala, kao i što će se nakon tih razgovora dogoditi s tom imovinom.

"A mi od 'Trepče' odustati nećemo", poručila je Mihajlović.

Pitanje rudnika 'Trepča' posljednjih je dana ponovno u fokusu Prištine i Beograda. Vlada u Prištini smatra kako je rudnik unutrašnje pitanje Kosova, te je ovoga mjesec usvojila Zakon o reorganizaciji javnih poduzeća, kojim je država trebala preuzeti vlasništvo nad rudnikom koji se nalazi u velikim dugovima, ali se od provođenja tog zakona u posljednji tren odustalo zbog pritiska iz Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije