Ex -Yu

Mihajlović: Uskoro početak gradnje mosta Bratunac-Ljubovija

Mihajlović: Uskoro početak gradnje mosta Bratunac-Ljubovija
Mihajlović: Uskoro početak gradnje mosta Bratunac-Ljubovija

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje će vrlo brzo otpočeti radovi na izgradnji mosta Bratunac - LJubovija i ocijenila da se u svim resorima mora više raditi na Sporazumu o specijalnim paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske.

"Sve je pripremljeno, izvođač je izabran i očekujemo veoma brzo da obeležimo početak radova, ali ne bih govorila o datumu. To je za Srbiju veoma značajno", izjavila je Mihajlovićeva Srni.

Ona je podsjetila da je početak gradnje mosta LJubovija - Bratunac dogovoren na prethodnoj zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske u Beogradu i najavila da će se na narednoj sjednici vlada posebno razgovarati o određenim projektima o kojima je razgovarano u Beogradu.

"Mislim da na Sporazumu o specijalnim paralelnim vezama moramo zaista još više da radimo u svim resorima, a ne samo da govorimo o njemu", rekla je Mihajlovićeva, koja je danas otvorila regionalnu konferenciju "Građevinske dozvole".

Mihajlovićeva je istakla da je vrlo važno što su se na ovoj konferenciji okupili ministri iz cijelog regiona Zapadnog Balkana kako bi razmijenili iskustva i vidjeli dokle je ko stigao u ovoj oblasti, jer je to način da zemlje regiona budu konkurentnije.

"Nije stvar u tome da jedna država uradi mnogo, a druga malo. Mi smo region Zapadnog Balkana koji može zajedno da nastupa i da na taj način postane konkurentan. Očekujemo da ćemo u narednim panelima voditi puno razgovora o iskustvima o tome šta je još potrebno uraditi", rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o iskustvima Srbije, Mihajlovićeva je navela da je Srbija bila relativno brza u reformi sistema izdavanja građevinskih dozvola mada se, kako je navela, puno godina čekalo na to da se građevinske dozvole dobijaju za nešto manje od mjesec dana.

"Najvažnije za svaku od zemalja jeste pokušaj primene elektronske građevinske dozvole. Tu onda nema ni administracije, niti velike birokratije, a naravno ni korupcije. Nije sad više uopšte važno da li su investitori domaći ili strani, ali su investitori zadovoljni jer dobijaju dokument koji im je potreban da bi počeli da rade", zaključila je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije