Ex -Yu

Mihajlović:Nema problema u funkcionisanju Vlade Srbije

Mihajlović:Nema problema u funkcionisanju Vlade Srbije
Mihajlović:Nema problema u funkcionisanju Vlade Srbije

BEOGRAD - Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem radi svoj posao i ono za šta su je izabrali građani Srbije na izborima, izjavila je danas potpredsjednik Vlade Zorana Mihajlović i naglasila da nema problema u funkcionisanju aktuelne vlade.

Aktuelna vlada funkcioniše i radi svoj posao i za prethodnu godinu dana ova Vlada je napravila nekoliko iskoraka u reformama, kao što sporazum sa MMF-om i rješavanje pitanja predužeća u restrukturiranju, rekla je Mihajlović za B92.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o formiranju vlade u sijenci, Mihajlović je rekla da se "o tome i ne razmišlja".

Upitana kakvi su odnosi među koalicionim partnerima SNS-om i SPS-om, Mihajlović je je kazala da se se unutar aktuelne Vlade Srbije razgovara i da svako radi svoj posao.

Kada je riječ o tome da li vlada ima podršku elite u društvu, ona je rekla da je ova vlada itekako napadana u proteklom periodu, ali da bez obzira na to, "vlada ima reformski kurs i da sluša glas svih".

Ona je ponovila i da Srbija nije platila ni dinar za savjete bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera.

Govoreći o izdavanju građevinskih dozvola, Mihajlović je rekla da  su opštine spremne za njihovo izdavanje za 28 dana.

"Videćemo rezultate za mesec dana i pomoći gde treba," rekla je Mihajlović i dodala da nije odmah za kažnjavanje onih koji ne ispoštuju obaveze iz zakona o planiranju i izgradnji, ali da je za neispunjenje obaveza predviđena prekršajni postupak i krivična prijava.

Ona je napomenula i da je ukinuta besplatna putarina od 1. marta i da se zbog neplaćanja putarina nekih državnih institucija u prethodnom periodu gubilo oko 20 miliona dinara, a to je novac za koji bi mogli da se urede putevi u lokalnim samoupravama.

        

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije