Ex -Yu

Mijenjali oružje za kokain

Mijenjali oružje za kokain
Mijenjali oružje za kokain

ZAGREB - Policija je uhvatila tročlanu zločinačku grupu zbog sumnje da je iz Hrvatske krijumčarila oružje te ga prodavala ili mijenjala za kokain koji je potom prodavala na domaćem narko tržištu.

Automatsko oružje u Slavoniji nabavljao je 54-ogodišnjak koji ga je u Zagrebu predavao dvojici saosumnjičenika u dobi od 45 i 23 godine, a  oni su ga dalje krijumčarili izvan Hrvatske, gdje su ga prodavali ili mijenjali za kokain.

Kokain su potom krijumčarili natrag u Hrvatsku, gdje su ga prodavali na narko tržištu, objavila je policija.

To je trajalo do 17. decembra kada je 54-ogodišnjak opel korsom zagrebačkih oznaka u Zagreb dovezao tri automatske puške, šest magacina za automatsku pušku i 41 komad municije, koje je u zagrebačkoj Dubravi predao dvojici osumnjičenika.

U pretrazi kuće osumnjičenika u Zagrebu pronađeni su oružje i municija, ali i oko 152 grama kokaina, te oko 300 grama nepoznate praškaste materije i digitalna vaga, navodi policija.

Istraživanje protiv trojice osumnjičenika koji su završili u pritvoru vodili su zagrebačka i osječko-baranjska policija u saradnji s Uskokom. Terete ih za nedozvoljeno  posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije