Ex -Yu

Milanović: Ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu

Milanović: Ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu
Milanović: Ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović je izjavio kako mjere privlačenja stranih investicija o kojima će se raspravljati u Vladi neće biti radikalne, već odlučne, napomenuvši da se niko ne može prisiliti da ulaže u Hrvatsku.

"Mjere neće biti radikalne, one trebaju biti odlučne", kazao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara koje su to radikalne nove mjere za privlačenje investicija o kojima će se raspravljati danas u Vladi na poziv prve podpredsjednice Vlade i ministra spoljnjih i evropskih poslova Vesne Pusić, javlja Hina.

Te mjere će, dodaje, biti primamljivi poreski aranžmani; već postoji zakon o strateškim investicijama, jer potrebno je na neki se način "umiliti" investitorima "no ne možemo nikoga prisiliti da dođe", pojasnio je premijer.

Na novinarski komentar da sve rečeno već postoji, Milanović je kazao kako "jedino što još možemo napraviti je da se ukine poreze, ali to ipak ne možemo".

Kazao je kako misli da je bio vrlo jasan kad je juče izjavio kako predsjednik ne mora uvijek govoriti istinu, dok on kao premijer to uvijek mora.

"Mislim da sam bio vrlo jasan. Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu", rekao je Milanović upitan da odgovori na današnju izjavu predsjednika Ive Josipovića da svi javni dužnosnici trebaju uvijek govoriti istinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije