Ex -Yu

Milanović: Odluka o Šeselju neće destabilizovati region

Milanović: Odluka o Šeselju neće destabilizovati region
Milanović: Odluka o Šeselju neće destabilizovati region

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da odluka Haškog tribunala da lider radikala Vojislav Šešelj mora da se vrati u Hag, neće destabilizovati region i da je neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, ako je Hrvatska uopšte dio regiona, a Srbija će sada pokazati da li je prava demokratija, ili zaista zavisi o takvim hirovima", rekao je Milanović poslije svečane sjednice kojom je u Saboru obilježena šesta godišnjica ulaska Hrvatske u NATO.

Prema njegovim riječima, to nikako ne bi smjelo da destabilizuje Srbiju ni na koji način i zato je za njega neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Milanović je ocjenio da je riječ o autonomnoj odluci Suda u Hagu, uz napomenu da mu je ranija odluka o puštanju Šešelja na privremenu slobodu bila nejasna.

"Nije mi bilo jasno ni zašto je pušten iz pritvora, očito optužnica nije bila dobro pripremljena. To je sve nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regionu, dovelo je na neki način srpsku vladu u tešku poziciju, koju razumijem s jedne strane. S druge strane, očekivao sam jasniju reakciju prije par mjeseci", prenosi Hina riječi Milanovića.

Premijer najmlađe članice Evropske unije je podsjetio da Tužilaštvo ni nakon gotovo 12 godina, koliko je Šešelj u pritvoru, nije uspjelo da sastavi optužnicu.

                        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije