Ex -Yu

Milanović ne ide u Beograd?

Milanović ne ide u Beograd?
Milanović ne ide u Beograd?

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović, nezadovoljan reakcijama vlasti Srbije na oslobadanje lidera radikala Vojislava SSešelja, otkazao je učešće na predstojećem sastanku šefova vlada Centralne i Istočne Evrope sa Kinom, piše zagrebački "Jutarnji list".

Umjesto , u Beograd će doputovati, navodi list pozivajući se na nezvanične izvore, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, "čiji boravak u Srbiji neće imati nikakav politički prizvuk".

Milanović se neće sastati u bližoj budućnosti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrdio je "Jutarnjem listu" neimenovani visoki izvor iz hrvatske vlade.

To znači, navodi list, da Milanović posredno odbacuje ideju predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj Milorada Pupovaca iz SDS S, koji je gostujući u programu televizije N1 predložio susret Milanovića i Vučića na kome bi dvojica lidera pokušali da smanje sadašnje međudržavne tenzije. 

U Banskim Dvorima smatraju da Vučić i srpsko vodstvo nisu adekvatno reagovali na Šešelja i dok to ne urade, susret na visokom nivou ne bi imao preveliki smisao, navodi list. 

Zagreb, kako se navodi, od Vučića želi da čuje da današnja vlast u Srbiji ni na koji način ne podržava Šešeljeve ratnohuškačke izjave.

Milanović je posjetio Beograd u januaru 2013, a tri mjeseca kasnije Vučić je boravio u Zagrebu, kada se sastao sa ministarkom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesnom Pusić, predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije