Ex -Yu

Milanović neće držati govor na proslavi "Oluje" u Kninu

Milanović neće držati govor na proslavi  "Oluje" u Kninu
Milanović neće držati govor na proslavi "Oluje" u Kninu

Prema programu i protokolu koji je na konferenciji za novinare službeno predstavila gradonačelnica Knina, tokom centralne proslave „Oluje“ koja će na središnjem gradskom trgu početi u srijedu u 13 časova, nije predviđen govor hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Među govornicima najavljeni su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnica Josipa Rimac te predstavnici udruženja hrvatskih veterana.

Inače, obilježavanje 20. godišnjice Vojne akcije hrvatske vojske „Oluje“ počeće danas u 18 časova kada će šibesnki biskup Ante Ivas posvetiti novu crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog zavjeta.

U srijedu, proslava će početi već ujutro u šest sati kada će s kninske tvrđave poletjeti dvije hiljade golubova, a istovremeno će golubovi biti pušteni i u Vukovaru.

Zatim, slijedi otvaranje Muzeja „Oluja 95“. Nešto iza devet časova, uz intoniranje himne i zvonjavu crkvenih zvona razvit će se hrvatski stijeg, nakog čega će predsjednica Grabar Kitarović otkriti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije