Ex -Yu

Milanović poručio Karamarku: Izađi i bori se...

Milanović poručio Karamarku: Izađi i bori se...
Milanović poručio Karamarku: Izađi i bori se...

SPLIT - Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas u u Splitu kako ne vjeruje da će na vanrednoj saborskoj sjednici, zakazanoj za 8. septembar, biti raspušten Hrvatski sabor radi raspisivanja parlamentarnih izbora.

"Ja nisam predsjednik Sabora, ja sam predsjednik jedne od stranaka koje čine većinu u Saboru a ne vjerujem da je moguće da Sabor bude raspušten na izvanrednoj sjednici, to je moje mišljenje", rekao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja u vezi sa sazivanjem vanredne sjednice i medijskih informacija da bi to moglo da znači raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora.

„Sabor je sazvan (vanredna sjednica) na našu inicijativu da bi radio na našim prijedlozima novih zakona“, dodao je Milanović. On je istakao kako parlamentarne izbore raspisuje predsjednica Hrvatske a ne Vlada.

"Sabor se raspušta ako mu prije toga ne istekne mandat, a ističe mu 22. ili 23. prosinca. Sabor se raspušta i nakon toga u zakonskom i ustavnom roku predsjednica Republike raspisuje izbore za Hrvatski sabor. To tako funkcionira već više od 20 godina", rekao je Milanović.

Podsjetio je kako je odluka o raspuštanju Sabora politička i za nju mora glasati više od 50 posto zastupnika, a “nakon isteka najmanje 30, a najviše 60 dana idu izbori”.

Odbacio je prigovore da Vlada s izborima oklijeva jer čeka rezultate privrede u trećem kvartalu koji bi joj išli u prilog.

Vlada je zatražila vanrednu sjednicu Sabora za 8. septembar i požurila jesenski rad Sabora “s namjerom da završimo s onim što držimo bitnim., odnosno zakonima koji su za dobrobit građana”.

Milanović se sastao sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, a nakon susreta izjavio je kako je Split grad koji raste te da je saradnja tog grada i države vrlo dobra.

Milanović Karamarka pozvao da „izađe iz mišje rupe“

Gostujući u programu Radio Dalmacije, Milanović se osvrnuo i na predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

„On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio. Znate onu pjesmu od Rundeka, izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta ili nema mjesta… neka izađe vani i neka se konačno suoči, ne mora doći na debatu. Na kraju krajeva, ne mora ništa jer to je njegova stvar al' me čudi da netko tko želi biti hrvatski premijer, dakle predsjednik Vlade i snositi daleko najveću odgovornost za društveni i ekonomski razvoj, socijalno stanje, političko stanje, da se toliko skriva od konkurencije i javnosti', rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije