Ex -Yu

Milanović,Tusk: Nužan jasan odgovor EU na krizu sa migrantima

Milanović,Tusk: Nužan jasan odgovor EU na krizu sa migrantima
Milanović,Tusk: Nužan jasan odgovor EU na krizu sa migrantima

ZAGREB – Hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjednik Savjeta Evrope Donald Tusk danas su na sastanku u Banskim dvorima tokom razgovora najviše vremena posvetili temi o krizi migranata. Zaključili su kako ovo pitanje zahtijeva jasan odgovor Europske unije.

"Kriza migranata trese i drma Europu i traži precizan i jasan odgovor. To je tema koja je toliko bolna i toliko naporna i više je nego opasna“, poručio je premijer Milanović.

Milanović je istaknuo kako je riječ o temi koja se ne bliži svome kraju.

Tusk je istaknuo kako se raspravljalo o najboljim načinima podrške u migracijskoj krizi, posebno prema zemljama koje graniče na rubu EU i u koje izbjeglice najviše pristižu.

Pri tome je naglasak stavio na suzbijanje krijumčarenje ljudi u zemlje EU, te naglasio kako će to biti tema i Savijeta Evrope u oktobru. Najavio je i sastanak evropskih i afričkih političkih predstavnika kako bi raspravljali o ovoj gorućoj temi.

"Migracije su europski izazov i zato trebamo zajednički europski odgovor u duhu jedinstva, solidarnosti i odgovornosti. Kriza migracija nije europska krivnja, ali traži odgovor“, istaknuo je Tusk.

Tusk je također naglasio kako EU želi pomoći zemljama zapadnog Balkana u pronalaženju stabilnosti i prosperiteta. Pri tome je istaknuo važnost proširenja EU kao motiva za provođenje reformi u tim zemljama.

"Stabilan Balkan nije važan samo za ljude na Balkanu, nego za cijelu Europu“, zaključio je Tusk.

U sklopu svog službenh posjeta Hrvatskoj, Donald Tusk sastao se i sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije