Ex -Yu

Mišković još tri mjeseca bez pasoša

Mišković još tri mjeseca bez pasoša
Mišković još tri mjeseca bez pasoša

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu je za još tri mjeseca produžio mjeru oduzimanja pasoša vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću.

Sud je odbio molbu da mu trajno vrati pasoš i ukine zabranu napuštanja boravišta, čime je Miškoviću onemogućeno da putuje u inostranstvo.

Na rješenje predsjednika sudskog vijeća koje mu sudi vlasnik "Delta holdinga" ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, izjavila je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Ona je precizirala da je predsjednik vijeća donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Miškovićevog branioca da mu se ukine mjera zabrane napuštanja boravišta i vrati pasoš.

Takođe, dodala je Ristićeva, prilikom redovne kontrole da li još stoje razlozi zbog kojih je mjera određena, predsjednik vijeća je Miškoviću produžio mjeru zabrane napuštanja boravišta za još tri mjeseca.

Miškoviću je oduzet pasoš i izrečena zabrana napuštanja boravišta 23. jula prošle godine, kada je uz garanciju od 12 miliona evra u gotovini pušten iz pritvora.

Od kada se brani sa slobode, vlasnik "Delta holdinga" se tri puta obraćao sudu da mu vrati putnu ispravu i omogući put u inostranstvo na sastanke s poslovnim partnerima.

Sud je samo u decembru prošle godine Miškoviću odobrio put u London i privremeno mu vratio pasoš, dok je u januaru i aprilu odbio njegove zahtjeve za putovanja u Holandiju i Italiju.

Mišković je na suđenju u više navrata apelovao na sud da mu vrati pasoš navodeći da je on vlasnik više firmi u inostranstvu, a pasoš njegovo sredstvo za rad.

Suđenje Miškoviću za zloupotrebe s putarskim preduzećima nastavlja se u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije