Ex -Yu

Mladić krvnički izboden osam puta u kičmu i vrat

Mladić krvnički izboden osam puta u kičmu i vrat
Mladić krvnički izboden osam puta u kičmu i vrat

NIŠ - Stefan Stanković (23) iz Niša zadobio je teške povrede opasne po život kada su ga na Bulevaru dr Zorana Đinđića trojica nepoznatih napadača izbola nožem čak osam puta!

Jedan od uboda oštetio mu je kičmenu moždinu zbog čega ne osjeća noge, a prema prvim nalazima ljekara postoji velika opasnost da će ostati paralizovan. Napad se desio 22. novembra pola časa iza ponoći, kod raskrsnice sa Sremskom ulicom, a povrijeđeni mladić je hitno prebačen i zbrinut na Hirurškoj klinici.

''Stajao sam sa Stefanom i razgovarao. Sa druge strane ulice, prolazila su šestorica mladića. Doviknuli su nam:

- Gde ste, familijo!.

- Mi smo odgovorili: “Tu smo, familijo!''

''Onda su trojica prešla ulicu i došla do nas. Jedam mi je rekao: “Gde si, brate” i odmah pokušao da me udari. Ja sam se izmakao i pokušao da se odbranim, dok su druga dvojica oborila Stefana na zemlju. Udarali su ga i šutirali, a jedan me je gađao njegovim biciklom. Kada mi je jedan rekao: “Beži da i ti ne dobiješ nož”, shvatio sam da su naoružani'',  priča Stefanov drug koji je zamolio da ostane anoniman

On kaže da je pojurio za napadačima koji su se povukli u  pravcu Kliničkog centra, gdje su nestali u okolnim ulicama, piše Blic.

''Zaustavio sam interventnu patrolu policije koja je odmah pojurila za njima. Kada smo došli do Stefana koji je ležao na zemlji video sam da je sav u krvi. Došla je Hitna pomoć koja ga je prebacila u bolnicu. Ne znam zašto su nas napali, niti ih poznajemo, niti je neko od nas ranije bio u sukobu sa nekim od njih. Apelujem na roditelje da vode računa šta im rade deca, jer se po svemu sudeći radi o maloletnicima'',  priča Stefanov drug.

Saša Stanković kaže da je njegov mlađi brat Stefan zadobio najmanje osam uboda.

''Prema onome što su nam rekli lekari, uboden je najmanje osam puta u telo, najviše u leđa, a ima i dva uboda u vrat'', kaže Saša.

''Oštećena mu je kičmena moždima jednim ubodom, zbog čega ne oseća noge. Prema procenama lekara, 90 odsto je verovatnoća da će ostati paralizovan do kraja života i da nikada više neće moći da stane na svoje noge'', kaže Saša.

Majka izbodenog mladića Nadica Stanković je u porodičnoj  kući slavila slavu, šokirala se kada je u toku noći primila vijest da joj je sin izboden.

''Stefan je večerao i izašao oko 22.30 časova biciklom kod  devojke, a u povratku se našao s drugom. Stariji sin Saša mi je javio u toku noći šta se desilo. Čim je uboden osam puta, taj je imao nameru da ga ubije... Strašno, ne znam da li su ga šutirali pre nego što su ga izboli ili posle'', kaže ona.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadači na Stefana i  njegovog druga bili su pod dejstvom alkohola. Niška policija  intenzivno radi na identifikaciji i pronalaženju napadača.

Nije u životnoj opasnosti  

Kako se saznaje na Hirurškoj klinici, povrijeđeni mladić je zadobio više uboda u grudi, leđa i vrat ali je trenutno van životne opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije