Ex -Yu

Modelsica ušla u Skupštinu

Modelsica ušla u Skupštinu
Modelsica ušla u Skupštinu

BEOGRAD- Republička izborna komisija (RIK) dodijelila je danas mandate poslanicima koji na ta mjesta dolaze umjesto onih koji su postali članovi nove Vlade Srbije.

Poslanički mandat sa liste Pokrenimo Srbiju-Tomislav Nikolić dobili su Nevena Adžemović, Pavle Markov, Jasmina Obradović i Ninoslav Girić.

Sa liste SPS-PUPS-JS mandate su dobili Snežana Bogosavljević Bošković, Slavoljub Vlajković, Zoran Radovanović, Borisav Kovačević i Bojana Krkić.

Mandat je dodijeljen i Miroslavu Čučkoviću, Ani Novaković i Vladimiru Iliću koji su bili na listi Ujedinjenih regiona Srbije.

Mandati su, umjesto onih koji su sa liste Izbor za bolji život - Boris Tadić dali ostavke na poslaničke funkcije, dodijeljeni Branki Karavidić, Siniši Laziću i Ivanu Baueru.

Na sjednici je doneta i odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu integriteta. Na formiranje te grupe obavezuje Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije kojim je propisana obaveza da državni organi i organizacije donose svoje planove integriteta.

Cilj usvajanja plana integriteta je stvaranje institucionalnog mehanizma za sprečavanje i umanjenje rizika da se javna ovlašćenja obavljaju suprotno svrsi zbog kojih su ustanovljene, da se poboljša efikasnost i efektivnost rada institucije.

"Rani radovi" bivše "modelsice" i nove poslanice!

Model i bivša pjevačica grupe „Models" Nevena Adžemović (30), koja se ove godine nalazi na izbornoj listi SNS-a, ima „bogatu" prošlost kada su skandali u pitanju.

Osim što se godinama poluobnažena pojavljivala na nastupima, potukla na Crnogorskom primorju, zabavljala sa moćnim ljudima Srbije, dva puta udala i razvela, Nevena Adžemović je odlučila da sjedne i u poslaničku klupu.

Svoje prve estradne korake napravila je sa 16 godina, kada je svojim bujnim poprsjem privukla pažnju muškog dijela publike. Nakon što je otpjevala pjesme poput „Volim samo pare" i „Seksi taksi", Nevena je odlučila da Srbiju izvede na pravi put.

Ljudi bliski Neveni tvrde da nikada nije bila bahata, već skromna i vrijedna. U jeku svoje popularnosti, dok su ostale „modelsice" glumile zvijezde, vozila se gradskim prevozom i to je sa ponosom isticala. Kada se razvela od drugog muža, krišom se učlanila u stranku Tome Nikolića i radila. Upisala je kurs engleskog i završila Ekonomski fakultet.

- Situacija u zemlji je jako loša i velika želja mi je da pomognem da građani napokon počnu da žive bolje - rekla je Nevena.

Buduća poslanica javnosti je poznata i kao bivša supruga biznismena Željka Jankovića. Ubrzo nakon razvoda od njega, u maju 2007. godine, Nevena se udala za kontroverznog biznismena Srđana Adžemovića, bivšeg muža Lele Andrić, od koga se sudski razvela u aprilu 2011. godine, da bi se samo nakon nekoliko mjeseci pomirili i sada uveliko planiraju svadbu. Iz tog braka Nevena ima sina Rastka. Spekulisalo se da se Nevena prije braka zabavljala sa rukometašem Petrom Kapisodom.

Jedan u nizu skandala koji su pratili ovu pjevačicu jeste tuča u avgustu prošle godine, kada je fizički nasrnula na jednog mladića koji joj se napadno udvarao.

Nevena se kasnije oprobala i u ugostiteljstvu - otvorila je restoran srpske hrane, ali i kao književnica - napisala je djelo „Kako sačuvati srpski rod", sa savjetima kako se boriti protiv „bijele kuge".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije