Ex -Yu

Mogerini: Brisel cijeni ulogu Beograda u regionu

Mogerini: Brisel cijeni ulogu Beograda u regionu
Mogerini: Brisel cijeni ulogu Beograda u regionu

BEOGRAD - Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednost EU Federika Mogerni rekla je na sastanku sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković da EU cijeni ulogu Srbije u regionu i naglasila da su u prethodnom periodu učinjeni veliki, čak istorijski koraci, u oblasti regionalne saradnje.

Mogerinijeva je istakla da računa na zajednički rad Srbije i EU u mjesecima i godinama koje dolaze u procesu evropskih integracija, ocjenjujući da je rukovodstvo Srbije posvećeno ovom cilju.

Ona je rekla da Srbija igra značajnu ulogu na međunarodnoj sceni, imajući u vidu predsjedavanje OEBS-om, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

 Mogerinijeva se navela da je uloga Skupštine Srbije veoma značajna u procesu evropskih integracija.

Gojkovićeva je izrazila uvjerenje da će visoki predstavnik EU tokom posjete Srbiji steći pravu sliku o ostvarenom napretku, koji je prepoznao i Evropski parlament u rezoluciji koju je donio.

Ona je naglasila da je Srbija posvećena evropskom putu i da je uloga srpskog parlamenta u tom procesu veoma značajna.

"Svesni smo da put ka punopravnom članstvu u EU nije ni lak ni brz, ali su parlamentarci posvećeni tome", rekla je Gojkovićeva.

Ona je dodala da je Skupština Srbije u proteklom periodu usvojila mnoge refomske zakone i da kontinuirano radi na usaglašavanju zakonodavstva sa evropskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije