Ex -Yu

Monahinje napustile manastir, policija ne dozvoljava prilaz

Monahinje napustile manastir, policija ne dozvoljava prilaz
Monahinje napustile manastir, policija ne dozvoljava prilaz

ČAČAK - Monahinje manastira Vaznesenje u Ovcar banji napustile su danas taj manastir, ispred kojeg se trenutno nalazi samo policija koje ne dozvoljava prilaz.

Monahinje manastira Vaznesenje u Ovčar banji su prethodno odbile da prihvate odluku vladike žickog Hrizostoma da napuste bogomolju zbog, kako je rekao sekretar čačanske crkve Vladimir Kaplarevica, saopštenja da se stavljaju u sluzbu raščinjenog vladike Artemija.

Ispred manastira juče su se okupili vjernici koji podržavaju monahinje, ne dozvolivsi predstavnicima SPC da uđu u manastir, te je policija morala da interveniše.

Policijska uprava u Čačku saopštila je danas da je u manastiru Vaznesenje došlo do incidenta prilikom izvršenja naredbe Žičke eparhije o prinudnom udaljenju igumanije i osam iskušenica sa manastirskog posjeda, kao i da je spriječeno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Kako je navedeno, policija je u službene prostorije dovela Miloja Stevanovića (63) iz Beograda i Nebojšu Dejovića (26) iz Užica, koji su narušavali javni red i mir "drskim i bezobzirnim ponašanjem". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije