Ex -Yu

NATO: Balkan ide naprijed

NATO: Balkan ide naprijed
Foto: Ilustracija | NATO: Balkan ide naprijed

BRISEL - Politički komitet Parlamentarne skupštine NATO konstatovao je da region Balkana ide naprijed, te da dijalog između država regiona, kao i regionalna i bilateralna saradnja nemaju alternativu.

Na sjednici koja je održana uoči plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO u kanadskom gradu Halifaksu, naglašeno je da će Politički komitet podržati nastojanja koja vode međusobnom razumijevanju, jačanju ekonomske saradnje i nastojanju da se kroz dijalog zatvaraju otvorena pitanja, posebno ona koja su opteretila države regiona u protekle tri decenije, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na 64. redovnom godišnjem zasjedanju Političkog komiteta učestvuju predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO Nikola Lovrinović i član delegacije Asim Sarajlić.

Tokom trodnevnog zasjedanja raspravljalo se i o bezbjednosti energetske infrastrukture u regionu srednje i jugoistočne Evrope, a diskutovano je i o aktuelnom stanju transatlantskih odnosa, o uticaju Kine na stanje bezbjednosti na sjeveroistoku Azije, o bezbjednosnim izazovima situacije u Sjevernoj Koreji, kao i o stanju u regionu Crnog mora.

Na 64. redovnom zasjedanju Političkog komiteta NATO član delegacije Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Madelene Mun izabrana je za novog predsjedavajućeg tog tijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije