Ex -Yu

Novosti: Kod Đakovice otkrivena grobnica sa tijelima 20 Srba?

Novosti: Kod Đakovice otkrivena grobnica sa tijelima 20 Srba?
Foto: N.N. | Novosti: Kod Đakovice otkrivena grobnica sa tijelima 20 Srba?

BEOGRAD - Nedaleko od Đakovice, na lokaciji za koju se pretpostavlja da je masovna grobnica, krajem prošle sedmice pronađeni su posmrtni ostaci tri lica, za koje se vjeruje da pripadaju Srbima kidnapovanim 1998. i 1999. godine, a sumnja se da se tu nalaze ostaci još dvadesetak osoba, pišu "Večernje novosti".

Zamjenik direktora Euleksovog Odjeljenja za sudsku medicinu Tarja Formisto potvrdila je da su na toj lokaciji, na periferiji grada, do sada ekshumirana tijela tri osobe.

"Prve indicije su da ostaci pripadaju žrtvama ubijenim tokom posljednjeg rata na Kosovu i Metohiji. NJihova etnička pripadnost i drugi detalji biće poznati nakon DNK analize", rekla je Formistova, dodajući da će rezultati te analize biti poznati do kraja sedmice.

"Večernje novosti" navode da su posmrtni ostaci pronađeni u šahtu koji je korišćen kao smetljište, ali je na vrhu zabetoniran pločom, zbog čega je bilo teško otkriti ga.

Kako se navodi, ekipe koje rade na ekshumaciji iz Komisije za nestala lica Srbije, ali i Prištine, kao i predstavnici Euleksa ne žele da otkrivaju lokaciju kako se ne bi desilo da posmrtni ostaci budu premješteni na drugo mjesto, što se ranije dešavalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije