Ex -Yu

Na Karasovićima zaplijenjeno skoro deset kilograma heroina

Na Karasovićima zaplijenjeno skoro deset kilograma heroina
Na Karasovićima zaplijenjeno skoro deset kilograma heroina

DUBROVNIK - Dubrovačka policija u suradnji s Carinom zaplijenila je na graničnom prelazu Karasovići skoro deset kilograma heroina, koji u uličnoj preprodaji vrijedi više od pola miliona evra, rečeno je subotu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić rekao je kako je droga bila skrivena u automobilu kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Albanije, a s njim je u autu bila i njegova 62-godišnja komšinica, za koju se naknadno ispostavilo da nije imala nikakvih saznanja o krijumčarenju droge.

''U večernjim satima u četvrtak graničnom prelazu Karasovići pristupilo je vozilo, a policijski službenici su kod vozača uočili znakove neuobičajene nervoze. Pretragom auta uočene su prepravke na kontrolnoj tabli vozila, tačnije uočeni su radovi na šarafima i zaštitnim gumama kao i mehaničarsko-lakirerski radovi na branicima vozila. Endoskopskim kamerama u prostoru između instrument table i motora uočeni su paketi oblijepljeni samoljepljivom trakom'', rekao je Matić te dodao kako je pronađeno 18 paketa heroina ukupne težine 9,6 kilograma.

Napomenuo je kako ta droga, koju je teško otkriti jer nema miris, bila namijenjena talijanskom tržištu. Rekao je i da istragom utvrđeno da 62-godišnjakinja nema nikakve veze s krijumčarenjem te je puštena na slobodu.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović istaknuo je kako je ove godine zabilježen pad kaznenih djela, prekršaja protiv javnog reda i mira, pad broja saobraćajnih nezgoda i poginulih u njima u odnosu na prošlu godinu. Rekao je kako se u posljednjih pet godina uveliko povećao broj zapljena.

''U posljednjih pet godina zaplijenjeno je ukupno 1171 kilogram marihuane, 21 kilogram hašiša, 62 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina te 45.500 tableta'', rekao je Radibratović.

Pomoćnik upravnika Graničnog carinskog prelaza Karasovići Ivica Radulović rekao je na konferenciji kako je i ta akcija rezultat kontinuirane saradnje između Policije i Carine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije