Ex -Yu

Na Korčuli uhapšena mlada piromanka

Na Korčuli uhapšena mlada piromanka
Na Korčuli uhapšena mlada piromanka

DUBROVNIK - Policija na Korčuli uhapsila je danas 24-godišnju piromanku zbog podmetanja nekoliko manjih požara na tom ostrvu, saopštila je dubrovačko-neretvanska policija, koja je devojku po hapšenju odvela u pritvor.

Policija sumnja da je ta devojka 21. jula oko 9.20 sati, u blizini jednog ugostiteljskog objekta, na dva mesta uz rub ceste zapalila nisko rastinje i suhu travu, nakon čega je izazvala požar i u skladištu ugostiteljskog objekta, prenijela je agencija Hina, dodajući da su sva tri požara ugašena intervencijom mještana i osoblja ugostiteljskog objekta.

Devojka je potom dan kasnije oko 11 sati, na dijelu neobrađenog zemljišta, upaljačem ponovno zapalila suvu travu i nisko rastinje. "Izgorela je površina od oko 400 m2, a intervencijom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korčula i meštana ovaj požar je ugašen u 12.35 sati", kažu u policiji.

Uhapšenu sumnjiče i da je istog dana oko 23 časa kraj dvorišta porodične kuće još jednom zapalila suvu travu, da bi danas oko 2.40 sati, na spratu kuće u kojoj boravi, izazvala požar koji je zahvatio zavesu, vrata, klima uređaj i dio kreveta. U oba slučaja vlasnik kuće je vrlo brzo ugasio požare, saopštila je policija.

"Zbog sumnje za krivično djelo dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičena je 24. jula, uz krivičnu prijavu predana u pritvor", navodi se u policijskom saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije