Ex -Yu

Na Pelješcu i Korčuli stanje elementarne nepogode

Na Pelješcu i Korčuli stanje elementarne nepogode
Na Pelješcu i Korčuli stanje elementarne nepogode

PELJEŠAC - Stanje na požarištima na Pelješcu je bolje nego proteklih dana, a župan dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić proglasiće stanje elementarne nepogode za opštine na Pelješcu i Korčuli pogođene požarima, rekao je u subotu ujutro portparol Stožera za zaštitu i spasavanje dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović, javlja Hina.

''Za opštine Orebić, Janjina i Ston na Pelješcu, te opštinu Smokvica na Korčuli najvjerojatnije će se u ponedjeljak proglasiti stanje elementarne nepogode. Načelnici opština samo moraju podnijeti izvještaj,'' rekao je Cvjetinović.

Istakao je kako je u subotu ujutro stanje na požarištu na Pelješcu "najbolje od kada su požari počeli u ponedjeljak''.

''Situacija je daleko najbolja dosada. Vatra je na istim pozicijama kao i juče, poviše Ponikava i u brdu iznad Brijeste, ali situacija je najbolje dosada. Na terenu je više od 300 vatrogasaca'', rekao je Cvjetinović. Od ponedjeljka je na Pelješcu izgorjelo više od 3500 hektara površine, kazao je.

Požar kod mjesta Smokvice na Korčuli vatrogasci su nakon sedam dana borbe s vatrom u petak stavili pod kontrolu, jake vatrogasne snage koje su pristigle u pomoć povučene su, a požarište saniraju lokalni  vatrogasci. Opožareno je oko 850 ha borove šume, makije i niskog raslinja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije