Ex -Yu

Na zagrebačkoj obilaznici kolona duga 20 km

Na zagrebačkoj obilaznici kolona duga 20 km
Na zagrebačkoj obilaznici kolona duga 20 km

Subota ujutro u avgustu tradicionalno je vrijeme kada mnogi kreću prema moru, a pokazuju to i gužve na svim važnijim pravcima.

Na zagrebačkoj obilaznici, pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 9 km, a iz smjera Ivanje Reke oko 20 km, javlja HAK.

Na autoputu Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko 2 km, a na autoputu Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena kolona je 13 km.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo čeka se u koloni od 4 km dok je na autoputu Rupa - Diračje, pred naplatom Rupa, kolona oko 2 km.  

Na graničnom prelazu Horgoš između Srbije i Mađarske vozila čekaju više časova.

Na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj vozila čekaju dva sata, dok se na ulaz u Srbiju čeka sat i po, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

Mađarska policija je saopštila da će na 173. kilometru auto-puta početi sa preusmjeravanjem saobraćaja ka graničnom prelazu Tompa - Kelebija.

Razlog zagušenja saobraćaja na Horgošu je smjena turista iz zapadne Evrope.

Na prelazu Bački Vinogradi čeka se oko sat vremena na ulazu u Srbiju, a na ostalim prelazima između Srbije i Mađarske nema dužih zadržavanja.

Na GP Ivanica na izlazu iz BiH čeka se oko dva sata, na GP Doljani na izlaz se čeka oko jedan sat i 30 minuta, dok se na graničnim prijelazima Kamensko, Prisika, Bijača, Crveni Grm i Gabela Polje čeka oko 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

IZ BIHAMK-a apeluju na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije