Ex -Yu

Načelnik i službenici oštetili opštinski budžet

Načelnik i službenici oštetili opštinski budžet
Načelnik i službenici oštetili opštinski budžet

PODGORICA - Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv predsjednika opštine Plav Orhana Šahmanovića /50/ i opštinskih službenika čiji su inicijali T.Đ. /52/ i J.L. /36/, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i oštetili opštinski budžet.

Šahmanović je osumnjičen da je na nezakonit način investitore S.M. i Š.M. oslobodio plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta - stambeno-poslovnog objekta površine 746 metara kvadratnih u Gusinju, te da je na taj način sebi i ili drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist od najmanje 8.952 evra, za koliko je i oštećen po budžet opštine Plav, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Policija sumnjiči T.Đ. da je zloupotrebljavajući službeni položaj i prekoračenjem granica ovlaštenja pomenutim investitorima na nezakonit način izdao urbanističko tehničke uslove, kao i rješenje o građevinskoj dozvoli, te da je time sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist na štetu budžeta opštine Plav, koja će naknadno biti utvrđena.

Drugi osumnjičeni J.L. je, zloupotrebljavajući službeni položaj, donio rješenje za plaćanje naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za 228 metara kvadratnih stambenog prostora umjesto za 746 metara kvadratnih stambeno- poslovnog prostora, te da je na taj način sebi ili drugom pribavio protivpravnu imovinsku korist od najmanje 6.216 evra, za koliko je oštetio budžet opštine Plav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije