Ex -Yu

Najnoviji rezultati izbora u Srbiji: Šest stranaka iznad cenzusa, incident u RIK-u (VIDEO)

Najnoviji rezultati izbora u Srbiji: Šest stranaka iznad cenzusa, incident u RIK-u (VIDEO)
Najnoviji rezultati izbora u Srbiji: Šest stranaka iznad cenzusa, incident u RIK-u (VIDEO)

BEOGRAD - Na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mjesta na parlamentarnim izborima RIK je objavio da je koalicija oko SNS-a osvojila 48,24 odsto glasova, koalicija SPS-JS 10,96, SRS 8,11, DS 6,03, Dosta je bilo 6,03, kaoalicija SDS-LDP-LSV 5,02 i koalicija DSS-Dveri 4,99 odsto.

SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

RIK je saopštio da je ukupna izlaznost bila 56,26 odsto. Obrađeni su rezultati sa 99,82 odsto ukupnih biračkih mjesta, na kojima je glasalo 99,45 odsto biračkog tijela.

Izbori će 4. maja biti ponovljeni na 15 biračkih mjesta.

Tokom čitanja rezultata sa galerije je negodovao lider pokreta Dveri Boško Obradović a nakon sjednice RIK-a došlo je i do incidenta koji je prekinut nakon što su predsednik RIK-a Dejan Đurđević i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević napustili prostorije Skupštine Srbije.

Incident u RIK, Dveri objavile snimak

Incident i fizički sukob do kog je došlo u prostorijama RIK prijavljeni su policiji, a pokret Dveri je snimak incidenta objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

Do incidenta je došlo nakon što je RIK saopštio da je prema posljednjim rezultatima koalicija Dveri-DSS ispod cenzusa za ulazak u parlamenta za 0,01 odsto glasova.

Predstavnici Dveri su zatim sačekali čelnike RIK da izađu iz sale, a nakon kratke verbalne rasprave uz pitanje "kako ih nije sramota da kradu", došlo je i do kratkog sukoba, koškanja i vike.

Predsjednik RIK je rekao da je incident nedopustiv i da je sve prijavljeno policiji, dok je lider Dveri rekao da "niko nije fizički napao članove RIK".

Na snimku se vidi guranje i čuju se uvrede:

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije